Hollywood och Los Angeles



Till att börja med får jag be er sätta på Markus Krunegård, Prinsen av Peking, Spår 3 "Hollywood Hills", för att ge er en bra stämning på detta blogginlägg! Lite promotion såhär på måndagen :)
Fredagen 20 augusti var datumet då jag, Martin och Tobias bestämde oss för att göra Hollywood, Los Angeles och allt därtill, för att få perspektiv på filmstjärnornas hållplats.
Dag 1
Dagen började med en tröttsamt uppvaknade klockan 7 på morgonen, där en kaffe med frukost fick mig på piggare tankar. Vi beställde en taxi från 1016 Cliff Drive vidare till transferstation där bussen som skulle ta oss till hållplatsen Hollywood klockan 10. Bussen tog ca 2 timmar och jag hann med några sköna skivor i iPoden innan vi fick se skyltar med 'Hollywood' printade på.
Vi kom fram runt lunchtid och gick de färgglada, stjärn-dekorerade och folkfyllda gatorna fram, blandat med inkastare viftande med sina Hollywood sightseeing Tour-erbjudanden. Efter en snabb lunch på 'Hooters' (haha) gick vi in i Madame Tussauds Wax Museum, ett världskänt vaxavbildningar av musik- och filmstjärnor. Skrämmande likt och det kändes lite creepy att vandra runt med nästintill riktiga människors blickor (okej, lite överdrivet but you get the picture). Sedan var det turistfotografering och taxi till 5131, Hollywood Boulevard
Vårt hotell hette "Hollywood Inn Express North", ett bra boende tyckte med det priset vi betalade för nätterna, lite budgethotell med 10 minuter från turistströmmarna.
Senare under fredagen viftade vi vid vägen igen för att ta en taxiresa och en snabb visit till Sunset BLVD, Rodeo Drive och tillsist Hollywood-skylten! Med Kaliforniens i särklass grovaste taxichafför Joe fick vi några tips på platser vi skulle besöka under vår tripp (som i slutändan var värdelösa, haha) och även en lektion på hur man kan se på kvinnor ur hans perspektiv. But enough about that.
Vi hade tur och fick en väldigt trevlig taxichafför senare som hette "Philip" som skjutsade oss från Rodeo Drive till hotellet, och gav oss en liten sightseeingtur till Hollywood-skylten och pausade mätaren (dock dyrt ändå, men aja) där vi tog ett par schyssta bilder. Slut på dag 1.
Dag 2
Andra dagen började med en taxi till Universal Pictures, filmskaparnas och turisternas måltavla. Tacklandes med tusentals andra åskådare hann vi med vad området hade att erbjuda på ungefär 4 timmar. Vi såg, för att nämna ett antal aktiviteter: Simpson-town, Special Effects stage,  Flintstoneshus och specialeffekter i föreställningen 'Waterworld' som var en liveföreställning från filmen med samma titel. Dagen kändes som den varmaste någonsin, och det var tur att de hade planterat små vattensprintlers lite var stans på området!
Efter UniStu åkte vi till 'Downstreet Los Angeles' där vår taxichafför från gårdagen Joe (you remember Joe right?) hade tipsat om fina och prisvärda shoppinggator med bra kvalité i materialet i jämförelse med Hollywood Blvd. Så var inte fallet. Vi kom till marknadernas hemstad med nedskräpade gator och snea blicker som man kunde läsa från "You are not from around here, right?". Vi stannade där ca 1h med ropande inkastare till butiksägare, och en taxi syntes inte till. Jag var glad att man inte var under kvällstid.
Efter the ghetto-experience åkte vi till ett trevligt mer välklätt område med namnet okänt. Det låg i Los Angeles och då fick vi känslan av hemma. Vi tog en fika, och åt på in&out, som var för övrigt hade den bästa burgaren någonsin! Rekommenderas starkt. Dagen avslutades på deras gator med lite fönstershopping (taxin åt upp pengarna så man fick tänka på budgeten) och vi åkte sen hem för att dricka lite öl och hänga på rummet.
Dag 3
Tredje och sista dagen började med en sovmorgon till ungefär 10am, följt av städning och utcheckning av hotellrummet. Vi åt sedan en riktig amerikansk frukost på restaurangen över gatan. Såhär såg the "Hobo Special" ut: Pancakes with maple syrup & butter, eggs, bread, ham, sausage and coffee.
Tills bussen gick hem 13:30 dödade vi tid med att gå igenom the Hollywood Boulevard's stjärn-dekorerade gator en sista gång, och jag köpte mig en souvenir! En gitarr för 69:99 (tror jag) plus taxes! Väldigt nöjd.
Bussen hem var sedan försenad på 2 timmar, så vi fick sitta och häcka utanför the transfer station. Men! Till slut kom bussen och vi åkte iväg från Hollywood hem till Santa Barbara, där Niclas mötte oss med öppna famnar eller i alla fall ett "hej grabbar". Heyo!
Pics av resan finns på denna facebook-länk:
http://www.facebook.com/album.php?aid=196113&id=739644964&fbid=420063559964&ref=nf

En till sak bara:
Jag postar mitt schema för "fall 2010 nedanför" så att ni får se vad jag har att roa mig med i höst:
Schema

Måndag:

Introduction To Marketing - 2:20pm – 3:40pm

Consumer Selling Strategies - 3:55pm – 5:15pm

Tisdag:

International Marketing - 11:10am – 12:30pm

Marketing Communications - 6:00pm – 9:05pm

Onsdag:

Introduction To Marketing - 2:20pm – 3:40pm

Consumer Selling Strategies - 3:55pm – 5:15pm

Torsdag:

International Marketing - 11:10am – 12:30pm

Fredag:

Ledig

 

Peace out homies!

/Pete


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0